ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
ﻣﻘﺪﻣﻪ
اﻏﻠﺐ ﻣﻨﺴﻮﺟﺎت ﺑﺎ ﻧﺮﻣﻜﻦ ﻫﺎ ﻋﻤﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ زﻳﺮا زﻳﺮدﺳﺖ ﻳﻚ ﻣﻨﺴﻮج در ﻛﻴﻔﻴﺖ آن ﺑﺮای ﺧﺮﻳﺪار و اﺳـﺘﻔﺎده ﻛﻨﻨـﺪ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ را ﺑﺮ ﻋﻬﺪه دارد ﭼﻮن ﻫﺮ ﻓﺮدی ﻛﻪ ﻳﻚ ﭘﺎرﭼﻪ را ﺗﺴﺖ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻧﺎ ﺧﻮدآﮔﺎه زﻳﺮدﺳﺖ آن را ﻟﻤﺲ ﻣﻲﻛﻨﺪ[1]. اﻟﻴﺎف درﺣﺎﻟﺖ ﻃﺒﻴﻌﻲ دارای ﻣﻘﺪاری ﭼﺮﺑﻲ و واﻛﺲ ﻫﺴﺘﻨﺪ وﻟﻲ اﻳﻦ ﻣﻮاد ﻃﻲ ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﻜﻤﻴﻠﻲ( ﺳﻔﻴﺪﮔﺮی، ﺷﺴﺘﺸﻮ، ﻣﺮﺳﺮﻳﺰاﺳﻴﻮن و..). ﺧﺎرج ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ و ﺑﺎﻋﺚ ﺳﺨﺘﻲ و زﺑﺮی زﻳﺮدﺳﺖ و ﻛﺎﻫﺶ اﻧﻌﻄﺎف ﭘﺬﻳﺮی ﻛﺎﻻ ﻣﻲﮔﺮدد ﻳﻦا. ﻣﻌﺎﻳﺐ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺗﻮﺳﻂ ﻧـﺮﻣﻜﻦ -ﻫﺎ اﺻﻼح و ﺑﺮﻃﺮف ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ و ﺑﺎﻋﺚ ﻧﺮﻣﻲ و اﻧﻌﻄﺎف ﭘﺬﻳﺮی اﻟﻴﺎفﻣﻲﺷﻮد. اﻟﺒﺘﻪ ﻣﻲﺗﻮان اﻳﻦ ﺧﻮاص را ﺑﺎ ﺗﻌﺪادی از ﺗﻜﻤﻴـﻞ -ﻫﺎی ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﻫﻤﭽﻮن ﺧﺎرزﻧﻲ اﻓﺰاﻳﺶ داد وﻟﻲ درﺟﻪ ﻧﺮﻣﻲ اﻳﻦ ﻧﻮع از ﺗﻜﻤﻴﻞﻫﺎ ﺑﻪ ﺣﺪ ﺗﻜﻤﻴﻞﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑـﺎ ﻧـﺮﻣﻜﻦ ﻫـﺎ .[1،2]ﻧﻤﻲرﺳﺪﻧﺮﻣﻜﻦﻫﺎ ﻣﺎﻛﺮوﻣﻠﻜﻮلﻫﺎﻳﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ از دو ﻗﺴﻤﺖ ﻫﻴﺪروﻓﻮب و
ﻫﻴﺪروﻓﻴﻞ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﺷﺪه اﻧﺪ و اﺛﺮ ﻋﻤﺪه آﻧﻬﺎ ﺑـﺮ روی ﺳـﻄﺢ اﻟﻴﺎف ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
ﻧﺮﻣﻜﻦﻫﺎ را ﻣﻲﺗﻮان ﺑﺮ اﺳﺎس ﺑﺎر ﻳﻮﻧﻲ ﻣﻮﺟﻮد ﺑﺮ روی ﺳﻄﺢ ﻣﻠﻜﻮل ﺑﻪ ﻛﺎﺗﻴﻮﻧﻲ،
آﻧﻴﻮﻧﻲ، ﻏﻴﺮﻳـﻮﻧﻲ و آﻣﻔـﻮﺗﺮی ﺗﻘﺴﻴﻢ ﺑﻨﺪی ﻛﺮد[1،3]. ﻧﺮﻣﻜﻦﻫﺎی آﻣﻔﻮﺗﺮﻳﻚ دارای
اﺛﺮ آﻧﺘﻲ اﺳﺘﺎﺗﻴﻚ زﻳﺎدی ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ و ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻧـﻮاع ﻛـﺎﺗﻴﻮﻧﻲ و ﻏﻴـﺮ ﻳﻮﻧﻲ
ﻧﺮم ﻛﻨﻨﺪﮔﻲ و دوام ﺑﻴﺸﺘﺮی دارﻧﺪ وﻟﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﺮﻣﻜﻦﻫﺎی ﻛﺎﺗﻴﻮﻧﻲ داﺋﻤﻲ ﻧﻴﺴـﺘﻨﺪ
در. اﻳـﻦ ﺗﺤﻘﻴـﻖ ﭼﻨـﺪ ﻧـﻮع ﻧـﺮﻣﻜﻦ ﻛﺎﺗﻴﻮﻧﻲ و آﻣﻔﻮﺗﺮی را ﺑﺎ روﻏﻦﻫﺎی ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ
ﺳﻨﺘﺰ ﻛﺮده و ﺧﻮاص ﻣﺨﺘﻠﻒ آﻧﻬﺎ را ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﻤﻮدﻳﻢ .