مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

ﺧﻮاص رﻧﮕﺰاﻳﻲ و رﻧﮕﺮزی ﻗﻬﻮه و ﺑﺮرﺳﻲ ﺛﺒﺎت ﻫﺎ در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺨﺘ

ﺧﻮاص رﻧﮕﺰاﻳﻲ و رﻧﮕﺮزی ﻗﻬﻮه و ﺑﺮرﺳﻲ ﺛﺒﺎت ﻫﺎ در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﻧﮕﺮزی
ﺣﺴﻴﻦ ﻣﻼﺣﺴﻴﻨﻲ ، اﻧﻮﺷﻪ ﺗﻮﻛﻠﻲ دﺳﺘﺠﺮدی
ﭼﻜﻴﺪه
اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻢ از دﻳﺮ ﺑﺎز ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﻲ در ﭘﻮﺷﺎک ﺑﺸﺮ داﺷﺘﻪاﻧﺪ و ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﺮای رﻧﮕﺮزی آن از رﻧﮕﺰاﻫﺎی اﺳﻴﺪی، ﻛﺮوﻣﻲ و ﮔﺎﻫﺎً راﻛﺘﻴﻮ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد. اﻣﺎ ﻫﻨﻮز رﻧﮕﺰاﻫﺎی ﻃﺒﻴﻌﻲ و ﺳﻨﺘﻲ ﺟﺎﻳﮕﺎه وﻳﮋهای در ﺻﻨﻌﺖ رﻧﮕﺮزی ﺑﺨﺼﻮص در اﻳﺮان دارا ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. در اﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﺆﻟﻔﻪﻫﺎی رﻧﮕﻲ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺛﺒﺎتﻫﺎی ﻧﻮری و ﺷﺴﺘﺸﻮﻳﻲ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﭘﺸﻤﻲ دﻧﺪاﻧﻪ ﺷﺪه ﺑﺎ دﻧﺪاﻧﻪﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ و ﺳﭙﺲ رﻧﮕﺮزی ﺷﺪه ﺑﺎ ﻗﻬﻮه ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻣﻲﺗﻮان ﮔﻔﺖ دﻧﺪاﻧﻪﻫﺎ ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ ﺧﻮﺑﻲ در اﻓﺰاﻳﺶ ﺟﺬب رﻧﮕﺰای ﻗﻬﻮه ﺑﺮ روی ﭘﺸﻢ داﺷﺘﻪ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﺛﺒﺎت ﻧﻮری و ﺷﺴﺘﺸﻮﻳﻲ آن ﻧﻴﺰ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ. در ﻗﻬﻮه ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﺟﻤﻠﻪ ﻛﺎﻓﻴﻴﻦ ﻳﺎﻓﺖ ﻣﻲﺷﻮد. اﻟﺒﺘﻪ ﺑﻪ ﻏﻴﺮ از ﻛﺎﻓﻴﻴﻦ در ﻗﻬﻮه آﻟﻜﻮﻳﻴﺪﻫﺎی دﻳﮕﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ آدﻧﻴﻦ، ﮔﺰاﻧﺘﻴﻦ، ﻫﺎﻳﭙﻮﮔﺰاﻧﺘﻴﻦ و ﮔﻮاﻧﻴﻦ وﺟﻮد دارد. در ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺣﺎﺿﺮ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺨﺘﻠﻒ رﻧﮕﺮزی ﭘﺸﻢ ﺑﺎ ﻗﻬﻮه ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ اﻣﻜﺎن رﻧﮕﺮزی ﻛﺎﻻی ﭘﺸﻤﻲ ﺑﺎ ﻗﻬﻮه اﺳﺖ ﻛﻪ ﻓﺎم رﻧﮕﻲ ﻛﺮﻣﻲ، ﻗﻬﻮه ای و ﺳﺒﺰ ﺳﻴﺮ و روﺷﻦ ﺣﺎﺻﻞ ﻣﻲﻛﻨﺪ. ﺑﺪﻳﻬﻲ اﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻣﻘﺪار ﻣﺎدة رﻧﮕﺰا ﻣﻲﺗﻮان ﻓﺎمﻫﺎی روﺷﻨﺘﺮ و ﺗﻴﺮهﺗﺮی را ﺑﻪ دﺳﺖ آورد.
واژهﻫﺎی ﻛﻠﻴﺪی: ﻣﻮاد رﻧﮕﺰای ﻃﺒﻴﻌﻲ ، ﻗﻬﻮه ، اﻟﻴﺎف ﭘﺸﻢ ، دﻧﺪاﻧﻪ دادن ، ﺛﺒﺎت ﻧﻮری ، ﺛﺒﺎت ﺷﺴﺘﺸﻮﻳﻲ.


دانلود

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد