مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

مشکلات صنعت نساجی زیاد و در هم تنیده است

مشکلات صنعت نساجی زیاد و در هم تنیده است
نساجی نیوز: دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان گفت: در صورتی قیمت تمام شده محصولات داخلی نساجی به تعادل می‌رسد که مالیات بر ارزش افزوده برای این واحدهای تولیدی کاهش و از واردات بی‌رویه محصولات خارجی جلوگیری شود.
به گزارش «نساجی نیوز» به نقل از موج، مظفر چلمقانی دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان با بیان این مطلب اظهار داشت: در حال حاضر، بالا بودن قیمت مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات تولیدی و واردات بی‌رویه انواع منسوجات دیگر کشورها از عمده‌ترین مشکلات موجود در این بخش است.
وی اظهار داشت: اجرایی شدن قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، در هزینه‏ های این صنعت به ویژه در سوخت و برق تاثیر زیادی داشته و منافع صاحبان این صنعت را با مشکلات عدیده ای روبرو ساخته است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان با بیان این که قیمت بالای انرژی و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای نساجی در داخل سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات داخلی شده، ادامه داد: واحدهای تولیدی داخلی با مدنظر قرار دادن کیفیت بالا در تولیدات خود در مقایسه با اجناس وارداتی، بازار فروش محصولات خود در داخل را در مقایسه با تولیدات بی‌کیفیت خارجی از دست داده‌اند.
این مقام مسئول با بیان این که مسئولان باید با در نظر گرفتن مشکلات صنعت نساجی، عنایت ویژه‌ای برای این صنعت قائل شوند اضافه کرد: مسئولان صندوق ذخیره ارز و مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک به منظور رفع این مشکلات مقرر کرد 30 میلیون دلار ذخیره ارزی در اختیار این انجمن قرار بگیرد.

چلمقانی با بیان این که حدود دو ماه از این جلسه وتصویب دستور العمل های آن می گذرد، ادامه داد: صنایع نساجی استان همچنان منتظر تامین این اعتبار است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان با تاکید بر این که قرار است این تسهیلات در قالب ازر واگذار گردد، بیان داشت: با توجه به نوسانات نرخ ارز، مسلما بازپرداخت این تسهیلات حتی بالاتر از میزان فعلی آن می شود، اما متاسفانه همین هم مورد کم لطفی مسئولان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در بخش صنعت نساجی مواد اولیه مورد نیاز این صنایع مانند اکریلیک و پلی استر هم از طریق واردات و هم با تولید داخلی برای استفاده در کارخانجات نساجی تامین می‌شود، اما باوجود تامین بخشی از نیاز واحدهای تولیدی با مواد اولیه داخلی هنوز ۷۰ درصد از مواد اولیه با واردات تامین می‌شود.
چلمقانی با بیان این که علاوه بر واردات مواد اولیه خارجی به کشور، محصولات نساجی مانند نخ و پارچه نیز با واردات از دیگر کشورها وضعیت فعلی بازار منسوجات در داخل را آشفته کرده است، افزود: کشورهای چین، ترکیه، پاکستان و کره از عمده کشورهای وارد کننده محصولات نساجی به کشور هستند.
وی تصریح کرد: در میان کشورهای واردکننده محصولات نساجی، چین رتبه نخست میزان واردات به کشور را به خود اختصاص داده و این در حالی است که محصولات چینی در مقایسه با منسوجات داخلی با وجود پایین بودن قیمت کیفیت قابل رقابتی با تولیدات داخلی ندارند.
این فعال اقتصادی افزود: در صورتی قیمت تمام شده محصولات داخلی در این بخش به تعادل می‌رسد که مالیات بر ارزش افزوده برای این واحدهای تولیدی کاهش و از واردات بی‌رویه محصولات خارجی جلوگیری شود.
چلمقانی اظهار داشت: به قدری مشکلات این صنعت زیاد و در هم تنیده است که موضوع پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در این بخش، مقوله ای حاشیه ای و مطرود شده است.
وی همچنین بیان داشت: هفت هزار و 800 واحد نساجی در استان اصفهان وجود دارد که دو هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی آن شناسه دار و با اشتغال ۵۰ هزار نفربه صورت کج دار مریض به فعالیت مشغولند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان با بیان این که صنعت نساجی یک صنعت سودآور و استراتژیک در استان اصفهان به شمار می‏رود و زمانی این استان قطب نساجی جهان به شمار می‏رفت، اضافه کرد: در سال 1376، کارخانه نساجی وطن اصفهان، البسه نظامیان انگلیسی و منچستر که در حال حاضر از قطب‏های صنعتی معتبر جهان می باشند را تامین می کرد.
وی تصریح کرد: صنعت نساجی اصفهان در همین وضعیت کنونی بالغ بر 50 هزار اشتغال ایجاد کرده که در مقایسه با شرکت های قدرتمند و متنعمی مانند ذوب آهن اصفهان با 15هزار فرصت شغلی، شایسته بی مهری مسئولان نیست.
چلمقانی با اشاره به این که مهر ماه سال گذشته 600 واحد نساجی در کرد آباد اصفهان تعطیل شد، افزود: در اواخر سال گذشته نیز از حدود ۱۶ واحد نساجی در شهرضا ۱۲ واحد متوقف علاوه بر آن در کاشان و اصفهان نیز واحدهای تولیدی با وضعیتی مشابه روبه‌رو هستند و در شرایطی هم که واحدها متوقف نشوند، به صورت نیمه تعطیل فعالیت می‌کنند.
وی با بیان این که صنعت نساجی علاوه بر واردات بی‌رویه از وجود پدیده قاچاق در این بخش هم رنج می‌برد، ادامه داد: یکی از دروازه‌های ورود جنس قاچاق به کشور زاهدان است که روزانه میزان زیادی پارچه و منسوجات قاچاق از این طریق به دیگر استان‌ها وارد می‌شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان افزود: در اواخر سال گذشته به ویژه در ماه‌های آذر، دی و بهمن، روزانه ۴۰ تن نخ از کشور اوکراین به استان اصفهان قاچاق شد.
وی تصریح کرد: در نشستی که در سال گذشته با حضور فعالان صنعت نساجی استان، استاندار اصفهان و سرپرست بانک‌های عامل استان برگزار شد مقرر شد واحدهای نساجی که با مشکل کمبود نقدینگی و تامین اعتبار روبه‌رو هستند با دریافت تسهیلات از بانک‌ها بخشی از مشکلات خود را رفع کنند که تاکنون همکاری قابل ملاحظه‌ای از سوی بانک‌های عامل در این زمینه صورت نگرفته است.
چلمقانی اضافه کرد: در صورتی که صاحبان واحدهای تولیدی نتوانند با بانک‌ها در این زمینه به توافق برسند، با ارجاع این مشکل به استانداری درصدد رفع آن برمی‌آییم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد